עלם - עמותה לנוער במצבי סיכון

בית שמש - ארלוזורוב 7

טיפול קבוצתי לנערים פוגעים מינית

מהווה את אחד מהמענים היעילים לנערים פוגעים מינית. בקבוצה נעשה שימוש בעקרונות הגישה הקוגניטיבית-התנהגותית תוך עיגון השתתפותו של הקטין הפוגע בצו בית משפט. התוכנית גובשה בסיוע של מומחים מארה"ב והותאמה לתנאים בארץ על ידי שירות המבחן לנוער. הטיפול ושיטת העבודה נשענים על הגדרות ברורות ותהליך מובנה. בהתאם לכך נקבעים התכנים שידונו במהלך כל מפגש קבוצתי. בכל קבוצה עד שמונה נערים. והנחיית הקבוצות נעשית על ידי זוג מנחים, לרוב גבר ואישה. הטיפול נמשך בין שנה לשנה וחצי, בתדירות של פעם אחת בשבוע, למשך שעה וחצי. מטרות הטיפול הן: הגברת לקיחת האחריות על העבירה, הכרת שלבי מעגל העבירה האישי , זיהוי טעויות חשיבה ותיקונן, שינוי בתפיסות קוגניטיביות ותפיסות מיניות לא מקובלות, אימון ושיפור הכישורים הבינאישיים, מודעות ואמפתיה לנפגע העבירה, פיתוח מיומנויות תקשורת, למידת התנהגות מינית בריאה ומקובלת, יכולת להתמודדות עם מגוון רגשות, מניעת חזרה על העבירה וחיזוק מערכות התמיכה המשפחתיות. התכנית מופעלת בקהילה ובמסגרות החוץ-ביתיות של חסות הנוער.

השירות מתאים עבור:

תנאים לקבלת השירות:

תוכניות לשיקום מונע לעברייני מין בקהילה פועלות בשירות המבחן למבוגרים, ברשות לשיקום האסיר ובמרכזים מורשים לשיקום מונע בקהילה ברחבי הארץ. התוכניות כוללות טיפול ייעודי לעברייני מין, לשם הפחתת מסוכנותם המינית ומניעת ביצוע עבירות מין חוזרות על ידם.

תוכניות הטיפול והשיקום מיועדות להפחתת המסוכנות המינית של עברייני מין בקהילה, להפסקת ההתנהגות המינית הפוגעת ולסיוע ברכישת מיומנויות לניהול אורח חיים נורמטיבי והשתלבות בחברה. כל התוכניות נמצאות בפיקוח וברישוי של שירות">https://clickrevaha.molsa.gov.il/Parent-and-Child-Care-Service/product-page/871>">שירות המבחן למבוגרים במשרד הרווחה והביטחון החברתי. כיצד פועלות תוכניות השיקום המונע בקהילה והיכן? תוכניות השיקום המונע פועלות בשירות">https://clickrevaha.molsa.gov.il/Parent-and-Child-Care-Service/product-page/871>">שירות המבחן למבוגרים, ברשות לשיקום האסיר ובמרכזים לשיקום מונע בקהילה ברחבי הארץ, במרכזים שונים וברמות אינטנסיביות שונות. עברייני המין מופנים למרכזים השונים, לאחר שהגורם המקצועי המתאם גיבש עבורם את התוכנית המתאימה, בהתאם לרמת המסוכנות המינית של עבריין המין, למאפייניו ולצרכיו הייחודיים ולאחר החלטת בית המשפט או ועדת השחרורים. כיצד קובעים את הטיפול המתאים לעברייני מין? התוכנית הטיפולית נקבעת על ידי הגורם המקצועי המטפל, בהתאם לרמת המסוכנות של עבריין המין (כפי שנקבעה בהערכת המסוכנות), למאפייניו האישיים ולצרכיו הטיפוליים. בהתאם לכך, מופנה עבריין המין לתוכנית המתאימה. רשימת התוכניות

  • מסגרת חוץ ביתית סגורה - "מעגלים" המסגרת כוללת שהות של 24 שעות ביממה במהלך כל ימות השבוע. למי מיועדת המסגרת? המסגרת קולטת עד 24 עברייני מין עם מסוכנות בינונית ומעלה. היכן ממוקמת המסגרת? המסגרת ממוקמת במרכז הארץ.
  • מרכז יום "מעגלים" ההשתתפות בתוכנית במסגרת המרכז, כוללת מספר שלבים, כאשר ניתן להשתלב בכל אחד מהם בהתאם לצורך ולרמת המסוכנות:
    • שלב ראשון: חמישה ימים בשבוע משעות הבוקר עד שעות אחר הצהריים.
    • שלב שני: שלושה ימים בשבוע בשעות אחר הצהריים.
    • שלב שלישי: השתתפות בקבוצות טיפוליות בתדירויות שונות (פעם או פעמיים בשבוע).
    • שלב המעקב: בסיום תהליך הטיפול ובהתאם לצורך.
ניתן לקבל במרכז, בכל השלבים, גם טיפול תרופתי להפחתת הדחף המיני. היכן ממוקמת המסגרת? המסגרת ממוקמת במרכז הארץ.

ההפניה לתוכניות השיקום נעשית באמצעות הגורם המקצועי המתאם, שהוא קצין המבחן למבוגרים או נציג הרשות לשיקום האסיר, ובאישור בית המשפט או ועדת השחרורים, בהתאם לשלב המשפטי. ניתן להפנות עבריין מין לתוכנית לשיקום מונע, באחד מן המצבים הבאים:

  • במסגרת צו מבחן, ההפניה נעשית על ידי קצין מבחן למבוגרים.
  • כתנאי מתנאי שחרור על תנאי ממאסר: ההפניה נעשית על ידי נציג הרשות לשיקום האסיר.
  • במסגרת צו פיקוח ומעקב: ההפניה נעשית על ידי נציג הרשות לשיקום האסיר, במקרה של אסיר משוחרר, או על ידי קצין המבחן למבוגרים, במקרה של עבריין מין שלא נדון למאסר בפועל.
  • אדם שאינו עונה על הקריטריונים הקודמים, והופנה על ידי גוף ציבורי או רשות מקומית בשל חשש או מועדות לפגיעה מינית והוא מעוניין בכך, יכול להתקבל לאחד המרכזים המורשים המבצעים תוכניות לשיקום מונע, על בסיס מקום פנוי, ועד 20% ממכסת כלל טיפולי המרכז המורשה, באישור הגורם הממונה במשרד הרווחה והביטחון החברתי שהוא הממונה על רישוי מכח חוק ההגנה על הציבור מפני ביצוע עבירות מין.

התוכנית מיועדת למבוגרים בגיל 18 ומעלה, שהורשעו בעבירות מין ברמות מסוכנות שונות, המעוניינים לקבל טיפול.

משך הטיפול משתנה בהתאם לתוכנית ולמסגרת.

שירותים נוספים בסניף:

הלנת חירום לצעירים/ות במצבי סיכון

מרפאה
+3
צעירים בסיכון
+1

מרכז עדי

מסגרת יום

תוכנית נור לנערות וצעירות בחברה הערבית

רשת תמיכה
+4
נשים בלבד
+4

תוכנית יתד לצעירות וצעירים במצבי סיכון

מנטורינג
+4
צעירים בסיכון
+1

מרכזים אזוריים לטיפול בפגיעות מיניות לילדים ובני נוער

חינוך מיני
+2
עברייני מין
+5

כל שירות ממפה מגוון של שירותים ומענים חברתיים שהמדינה, ארגונים וגופים שונים מעמידים לרשותינו, האזרחים. בעזרת סינון, חיפוש ושיטוט במפה ניתן לגלות בדיוק מי יוכל לעזור לך.

המערכת כרגע בגירסת בטא - חלק מהמידע יכול להיות חסר או לא מדויק.

כל זכות בע"מ (חל"צ), אינה אחראית לתוכן המוצג באתר. המידע באתר הוא כללי, ברובו מוזן בהדרגה ממקורות שונים בצורה אוטומטית, ואינו בהכרח מלא, מדויק, עדכני וכיו"ב. השימוש באתר הוא באחריות המשתמשים בלבד. למידע נוסף ראו הסבר על מדיניות האתר.

פיתוח, עיצוב ושותפות בניהול מוצר: אדם קריב, מושון זר-אביב ומור רובינשטיין, While True Industries.

אודותהוסיפו שירות חסרשותפים הצהרת נגישות צרו קשרמפת אתר
טיפול קבוצתי לנערים פוגעים מינית / עלם - עמותה לנוער במצבי סיכון | כל שירות